logo AllBook'dUp boekwinkel
marit buur

Aan tafel met Marit Buur

Zaterdag 21 januari 15.00-17.00: Aan tafel met Marit Buur.

Marit vertelt over haar debuutroman ‘Namens mijn vader’ (De Indische stilte verbroken). Marit groeide op in een gezin met een Indische vader en een Nederlandse moeder en twee zusjes. Na haar vaders overlijden in 2017 legde zij zich toe op zijn memoires en bewerkte deze tot een ontroerend levensverhaal.

De middag wordt muzikaal opgeluisterd door Remko Willems en Joshua Smits van Los Perdidos. Los Perdidos is een muzikaal collectief rondom frontman Remko Willems en zijn vaste slaggitarist Joshua Smits. Voor alle muzikanten in deze vriendengroep geldt dat het plezier in, met en door de muziek het aller belangrijkste is. Alle leden zijn ervaren muzikanten, die hun sporen hebben verdiend in diverse bands met binnen- en buitenlandse ervaring. Los Perdidos is reeds te bewonderen Nederland, België, Frankrijk Griekenland en de VS.

Bij deze middag horen natuurlijk ook wat hapjes geheel in stijl.

Namens mijn vader, de Indische stilte verbroken.

‘Eugène Bakker wordt in 1930 op Sumatra geboren als zoon van een Friese vader en een Indische moeder. Hij heeft een heerlijke jeugd op Java totdat in 1942 de Japanners Nederlands-Indië binnenvallen en hij samen met zijn moeder en oudere broer wordt opgesloten in een interneringskamp. Van daaruit belandt hij uiteindelijk – als een van de weinige jonge jongens – in Baros5, het meest beruchte mannenkamp op Java, waar hij is overgeleverd aan de huiveringwekkende praktijken van de Japanse bezetter.”

Met een scherp oog voor detail vertelt Eugène over zijn oorlogservaringen en zijn latere leven. “Ik kan er nu goed mee omgaan,” zegt hij onverschrokken, maar gaandeweg wordt steeds duidelijker dat de oorlog hem inhaalt en dat er bij tijd en wijle pijnlijke herinneringen komen bovendrijven. Baros 5 blijkt zijn leven voorgoed te hebben veranderd.

Datum

21 jan 2023
Verlopen!

Tijd

15:00 - 17:00

Locatie

AllBookdUp
Raadhuisstraat 20 | 4701 PR Roosendaal

Organisator

AllBook'dUP
Telefoon
0165785706
Email
post@allbookedup.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *