logo AllBook'dUp boekwinkel

Frank Nellen; presentatie en interview

Frank Nellen is (misschien wel) de auteur van 2024, deze oud-leerling van het Norbertus staat op de Libris shortlist 2024., ook zonder deze nominatie hadden we hem natuurlijk uitgenodigd. 

In samenwerking met De Orde van den Prince, een Vlaams-Nederlands genootschap voor Nederlandse Taal en Cultuur, organiseren wij deze avond. 
(meer info over De Orde van den Prince https://www.ovdp.net/)   


Frank Nellen is schrijver, jurist en econoom. Hij doceert aan de Universiteit Maastricht en werkt als fiscalist. Zijn literaire debuut, Land van dadels en prinsen, werd lovend ontvangen. De onzichtbaren is zijn tweede roman.


Het heeft even geduurd voordat Nellen enthousiast werd voor het fiscale vak. Pas tijdens zijn master Fiscaal Recht kreeg hij er echt plezier in, toen hij het systeem achter het fiscale recht wist te doorgronden. 
“De artikelen die in zo’n wettenbundel geformuleerd staan zijn heel moeilijk, maar als je je dat idioom eigen maakt, wat je alleen kunt doen door heel zuiver en traag te lezen, dan internaliseer je op een gegeven moment die taal. Daar kun je mee gaan werken, dat gaat leven en dan vlieg je door die wetten heen. Op het moment dat ik dat systeem doorgrondde, die kennis vergaarde en zag dat mijn kennis toenam en steeds beter werd, begon ik ook goede cijfers te halen. Toen ontdekte ik dat het plezier zit in het jezelf bekwamen; goed in iets worden, beter in iets worden. Dat was een openbaring voor mij, omdat het me voor het eerst het gevoel gaf van nut, van groei, van vooruitkomen in het leven.” 

En toch miste hij ook iets in dit vak. “Ik heb plezier in de uitoefening van mijn vak maar het pakt me niet op een hoger niveau. Uiteindelijk draait het altijd om een euro meer of minder voor de klant of voor de overheid. Je bent altijd met geld en papier aan het schuiven. Toen ik het lezen en schrijven ontdekte vond ik daar iets in dat ik in mijn werk niet vond: de menselijke dimensie. Het persoonlijke, het menselijke, dat vind ik in de literatuur en het schrijven.” (bron: https://www.maastrichtuniversity.nl/nl/nieuws/%E2%80%9Cal-mijn-romanpersonages-eindigen-op-het-kerkhof%E2%80%9D


Deze donderdagavond komt Frank Nellen naar Roosendaal, naar All Book'd Up, waar hij een korte presentatie geeft en vervolgens door ons geïnterviewd zal worden. Jij kunt daar ook bij zijn door hieronder een ticket à € 5,- te kopen, dit is inclusief 1 welkomstdrankje. In de pauze is er gelegenheid een drankje aan de bar te kopen. En uiteraard kun je het boek bij ons kopen of op voorhand bestellen en deze avond laten signeren. We hebben ook nog een mooie All-in prijs, boek + ticket voor maar € 25,00 (boek € 22,99)

Wacht niet te lang ,wij verwachten een hoge opkomst. 

Inschrijven

ticket los
Available Tickets: 97
Het "ticket los" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
ticket + boek
Available Tickets: 97

Een mooi All-In prijsje

Het "ticket + boek" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

12 sep 2024

Tijd

19:30 - 21:30
Reserveer

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *