logo AllBook'dUp boekwinkel

Samen zitten – boeklancering Jasmin Eweg

Jasmin is criminologe en komt veel in aanraking met gedetineerden. In haar boek beschrijft ze de verhalen van de vrouwen die zitten.

Deze middag lanceert ze haar boek, debuut, voor haar familie, vrienden en geïnteresseerden.

‘IN DE GEVANGENIS KON IK ALLEEN MAAR HUILEN. IK WAS MIJN VERTROUWEN KWIJT, MIJN DOCHTER, ALLES’.
 
In dit boek vertellen 9 vrouwen aan de hand van collages over hun leven in de gevangenis. Ze vertellen hoe ze in de gevangenis terecht zijn gekomen, hoe ze het daar hebben ervaren en hoe de gevangenisstraf hen nog steeds achtervolgt.
Uit hun verhalen blijkt verdriet én kracht. ‘Als je jezelf kracht kunt geven: ik kan het, ik red het, geloven andere mensen ook in jou’, zo verwoordt Stella haar geloof in een betere toekomst. Daarbij hadden de vrouwen, ondanks hun onderlinge wantrouwen, ook steun aan elkaar. ‘Bajesvriendinnen’, zo noemden ze zich.
KYLIE:’DOORDAT ANDERE VROUWEN IETS IN MIJ ZAGEN, MERKTE IK DAT IK MEZELF ONDERSCHATTE’
 
Jasmin Eweg inspireerde de vrouwen om zich uit te spreken en hun ervaringen te delen. Dit boek vraagt om meer aandacht voor vrouwen in de gevangenis, en zet aan tot verder kijken dan alleen het delict dat iemand heeft gepleegd.
 
Jasmin Eweg (1998) is criminoloog. Al jaren zet ze zich in om het isolement van mensen in penitentiaire inrichtingen te doorbreken. Buiten de gebaande paden om bezocht ze vrouwen die al uit de gevangenis waren, maar zich nog steeds in een isolement voelen. Met foto’s uit tijdschriften maakten de vrouwen collages over hun leven. Al knippend en plakkend, en met thee en lekkere koeken erbij, vertelden ze hun verhaal. Verhalen die nu, samen met de collages, zijn gebundeld zodat ze betekenis krijgen, en gelezen kunnen worden.
 
Wil jij ook bij deze boeklancering zijn en eventueel iets aan Jasmin vragen, loop gerust binnen. De lancering is van 16.00-17.30. speciaal voor deze lancering blijven wij een half uur langer open.
 
Vooraf aanmelden mag natuurlijk ook.

Datum

20 jan 2024
Verlopen!

Tijd

16:00 - 17:30

Eén reactie

  1. Samen Zitten vond ik een indrukwekkend en ontroerend maar ook hard boek van Jasmin Eweg waarin de vrouwen zich blootgeven. Vlot geschreven door Jasmin Eweg. Het heeft mij veel inzicht gegeven in het leven van vrouwen die in de gevangenis zitten of hebben gezeten. Sterke aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *