logo AllBook'dUp boekwinkel

Allbookstory

Het verhaal van AllBook’dUp

Wat een potje Wordfeud al wel niet teweegbrengt. Het is een zondagavond ergens in maart 2021 als Desirée en een vriendin aan het chatten raken tijden een potje Wordfeud. Haar vriendin legde de 1ste steen naar aanleiding van de sluiting van Het Verboden Rijk, voormalige boekwinkel in Roosendaal. Hoe kan een stad als Roosendaal geen echte boekwinkel meer hebben? Desirée opperde al snel dat zij het dan zelf maar moesten gaan doen. Binnen twee dagen zaten de twee vriendinnen met elkaar om de tafel en is het brainstormen, uitpluizen, onderzoeken, uitwerken en de jacht op een goede locatie begonnen. Zo’n kleine acht maanden later heeft de vriendin van Desirée met pijn in haar hart besloten het boek voor haar in ieder geval te sluiten. Voor Desirée was het verhaal nog maar net begonnen en besloot na een goede nachtrust door te gaan. Gelukkig was er al een aardig netwerk opgebouwd en kon Desirée snel handelen. De maanden volgden elkaar in een rap tempo op, en alles viel op zijn plaats. Vanaf het eerste brainstormmoment was het duidelijk dat All Book’d Up niet zomaar een rechttoe rechtaan boekwinkel zou worden. Het huidige klimaat, lees; maatschappelijk, economisch, sociaal, cultureel en crisis op crisis vraagt meer.

Meer beleving, meer betrokkenheid, meer samen, meer lokaal, meer duurzaam en meer maatschappelijk.

Naast het mooie boekenaanbod, waarbij niet in huis wel snel geleverd voorop staat, zijn er tal van Lifestyle producten die het lezen veraangenamen. Zo is die comfortabele fauteuil, de heerlijk zachte foulard, de vintage leeslamp, de gerecyclede leesbril en de tas van hergebruikte materialen te koop. De Stationery producten zoals reisjournalen, goedschrijvende pennen van duurzaam materiaal of prachtige kaarten ontworpen door lokale, nationale en internationale ontwerpers vullen het assortiment goed aan. Om nog meer van het assortiment en de beleving te genieten is er een lange leestafel en zijn er verschillende leesplekjes waar je rustig kunt lezen en ondertussen van een goede koffie kunt genieten. In samenwerking met Festinalente is er een klein assortiment lekkers.  

Tijdens de voorbereidingen stond het al snel vast dat er voor kinderen een eigen plek in de winkel gecreëerd zou worden. Een eigen hoek waar zij kunnen wegdromen en ontdekken. Deze hoek gaat langzaam over in een uitgebreid aanbod Young Adults boeken en Fantasyboeken (beide ook Engelstalig) waarbij de AllBookTokkers een prominente rol spelen.

Het is duidelijk dat All Book’d Up geen (dood)gewone winkel is, maar in combinatie met de vele activiteiten die georganiseerd worden is het ook een platform voor talenten, je kunt wel zeggen een community.

Allbookvisie

A book a day keeps reality away

Allbookwinkel

Allbooksocialen

ALL BOOK’d UP

Raadhuisstraat 20

4701 PR Roosendaal

Tel: 0165 785706

Mail: post@allbookedup.nl